31.8.2011

Oonko mä kertonut, koskaan kuinka tärkeä oot minulle?

Pyörähdettiinpäs eilen sitten taas mölli TOKOilemassa. Tällakertaa "kentän" pohjana oli asvaltti ja itseasiassa ensimmäinen asia, mitä säikähin, oli se, ettei pohja ollutkaan hiekka. Ai mitenniin liian yksipuolista ja samantyyppistä  harjoittelua? Hahaa eikä jännitystä vähentänyt sekään, että taivaalta tuli kaatamalla vettä. Jo luoksepäästävyyteen ja paikkamakuuseen menin melko epäluottavaisin mielin, ja tiesin, että haukkumista ilmenisi tälläkin kerralla, tosin monta astetta pahempana. Herkut eivät kelvanneet ja se on aina huono merkki Bogin osalta, mutta ei sieltä ihan pohjatuloksin palattu!
Luoksepäästävyys, 10 - Ei mitään ongelmaa, tuomari tuli vierelle, niin häntä heilahti ja pyllykin taisi nousta maasta, mutta ei sen kummempaa.
Paikalla makaaminen, 9 - En oo aivan varma annoinko alussa jo maahanmenon yhteydessä kaksoiskäskyn, mutta sitä ainekaan tuomari ei huomannut. Siinä liikkeenohjaajan aloitusta odotellessa, tajusin että kappas, koirallani on paskahätä! Noh eipä siinä auttanut enää koiraa lähteä lenkkeilyttämään, sitä piti vain luottavaisin mielin käskeä koira maahan ja poistua paikalta. Levottomia olivat kaksi minuuttisen aikana niin koira, kuin ohjaajakin. Mutta Bogi olikin vesisateesta huolimatta ainut koira, joka paikkamakuussa oli maassa koko ajan. Yksi piste lähti ennakoidusta perusasennosta, kun palasin viereen.
Seuraaminen kytkettynä, 5 - En tiedä, mistä me nuo viis pistettä ansaittiin, sääliäkö? No mutta täähän oli kyllä aivan kauhea suoritus! Koira haukku aivan koko ajan ja ei ottanut kontaktia. Käännökset oli järkyttäviä ja noh enpä minä kyllä siitä löydä yhtään mitään positiivista. Tähän siis paljonpaljon häiriötreeniä!
Seuraaminen taluttimetta, 0 - Alko jo naurattamaan, kun tää seuruupätkä lähti. En tajua, yksinään treenatessa, ei mitään onhelmaa, koira toimii, kun unelma paikasta riippumatta. Reagoiko se tosiaan noin vahvasti mun jännitykseen? Samoja ongelmia kuin kytkettynä seuraamisessa.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, 5 - Tällä kertaa se meni maahan! Mutta pisteitä lähti kamalasta seuraamisesta ja, kun palasin koiran viereen niin ennakoi perusasennon.
Luoksetulo, 8 - Vauhdikas, mutta minun oma sivulle ohjaava käsimerkki vähensi pisteitä sekä väljä ja vino perusasento.
Seisominen seuraamisen yhteydessä, 6 - Ei minkäälaista kontaktia seuraamisessa ja lisäksi lisää haukkumista. Tuomarikin sano, ettei olis uskonu koiran edes pysähtyvän, mutta pysähty kun seinään ja loppu meni hyvin.
Estehyppy, 0 - Eipä tullu yllätyksenä, kun ei oltu treenattu tätä niitten edellisten möllien jälkeen. Koira ei siis hypännyt, ja sitten ohjasin ihan selkeästi esteen yli, jonka jälkeen kyllä pysähtyi seisomaan.
Kokonaisvaikutus, 6
Pistetitä yhteensä 99, joten ALO0 sieltä napsahti. Erityiskiitos taas seurasta ja iloiselle tuomarille, joka piristi kummasti, vaikka koiran ja minun yhteistyö ei tällä kertaa toiminutkaan!

Tänään koulun jälkeen kävin nappaamassa merletytöt Meelan ja Mintun meille hoitoon. Valloittavia tapauksia ne kyllä on täytyy myöntää! Meelalla oli joku riippuvuus kukkamultaan ja Bogi ja Minttu hääräs minun ympärillä ruuan perässä. Lenkillä käytiin ja koiratkin väsy ihan kiitettävästi juostessaan muutaman muunkin koiran kanssa. Ajattelin sitten, että otanpa koirista yhteiskuvan. Mission impossible! Kun sait yhden koiran kunnolla niin toinen kähti huitelemaan. Päästin sitten Bogin sisälle ja otin neideistä yhteiskuvan.

Huomenna luvassa saattaa olla treenaamista, mutta lauantaina meidän herrasta tuleekin sitten veteraani ja kahdeksan vuotta kilahtaa lasiin! Viikonloppu menee Kolilla kulttuurikoiraleirin merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti