22.8.2011

Sul on taito miellyttää

Niinhän siinä kävi, että Lauran suostuttelusta *lue pakottamisesta* johtuen käytiin sitten eilen möllitokossa! Vuoden tokotauon jälkeen en oikein edes tienny, että mitä odottaa. Tiesin, että haukkumista tulee ilmenemään ja ei ollu hajuakaan, miten tuo reagoi minun jännitykseen.
Luoksepäästävyys, 10 - tässä ei minkäänlaista ongelmaa, heilautti häntää, kun tuomari tuli sivulle, mutta pysy silti tiiviissä perusasennossa.
Paikalla makaaminen 10 - WAU, tämä oli kyllä melkoinen yllätys! En edes muista, millon olisin vaatinut siltä 2 minuutin paikallaoloa, saati sitten että se teki sen tuollasessa häiriötilanteessa. Tämä oli tosiaan positiivinen yllätys! Bogin molemmilta puolilta nousi koirat ja tallusti omistajiensa luo. Toisen koiran noustessa olin varma, että nyt se lähtee, mutta en sitten tiedä oliko se vaan niin laiska noustakseen vai mistä oli kysymys. Palatessa koiran luo, nousi maasta ensimmöisellä köskyllä istumaan, hieno Pokseli!
Seuraaminen kytkettynä 7 - Noh, tämäkin oli sinällään positiivinen yllätys, että meno oli iloista ja käännöksissäkin tuo pysy melko hyvin mukana. Alussa ilmeni haukkumista, onneks kuitenkin lopetti sen jo ensimmäisen käännöksen jälkeen. Juoksu osuus meni ihan plörinäksi. Hihna kireellä koira vaan hölkytteli siinä metrin päässä minusta ja katteli menosuuntaan. Sitten kun palasin kävelyvauhtiin, niin kontakti jatkui ja meno oli samanlaista, kuin ennen juoksua, siihen siis treeniä!
Seuraaminen taluttimetta 0 - No tuota, mistäs sitä aloittaisi. Kerkesin ottaa ehkä kaks askelta ja koira lösähti maahan. En sitten tiedä teinkö kädellä liikkeen, vai oonko tehny liikaa liikkeestä maahan toistoja. No mutta kuitenkin, eipä se meno tuosta kauheasti parantunut. Koira tallusteli metrin päässä minusta ja haukkui.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 - Bogi päätti, että kerta hän teki kyseisen liikkeen juuri äsken, ei hän nyt siis voi mennä enää maahan, eli siis jäi seisomaan, eipä siinä sen kummempaa.
Luoksetulo 8 - Vaihdikas, mutta peruasento vino ja väljä, mutta muuten ihan kiva jee!
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5 - Tästä saatiin erityiskehuja! Kuulemma tosi nätti pysähtyminen, ei hiipimisaskeleita eikä mitään muuta ylimääräistä. Pysähty vähän vinoon, joten tällöin lopun peruasento oli vino myös, siitä siis tuo puoli pisettä.
Estehyppy 0 - Saanen nauraa! Koira ei ollu nähny tokoestettä, kun viimeks vuonna vaskitsa ja annoin sille heti aluks jo kaksoiskäskyn, kun sanoin suullisesti hyppy ja heilautin kättä. No Bogipa katteli vaan minuun ja yllätysyllätys haukkui. Toinen samanlainen käsky, meni haistelemaan estettä. No pyysin koiran vielä kerran luokseni ja vielä kerran sama käsky. Yli mentiin ja välittömästi palkka. Pitäis saada väsättyä hyppy itellekkin, niin vois treenata!
Kokonaisvaikutus 5 - No laitan tähän nuo kommentit, mitä lapun alalaitaan oli kirjoitettu: käsimerkit, haukkuminen. Seisominen nätti (liikkeestä). Seuraamisessa säätämistä.
Lopputulos oli kuitenkin ALO3 pistein 101, sij. 8/10! Hieno vanhus! Nyt vaan lisää treeniä, niin siitä se lähtee. Lisäkiitos Lauralle, Netalle ja Emmille hervottoman hauskasta illasta!

Tänään tuli vielä treenattua samalla, kun käytiin Lauran + shelttikaksikon kanssa lenkillä. Ja jes! Keksin uuden palkkaustavan ja ainekin se näytti nyt toimivan: namialustalle palkka, koiralla lyhyt ja onnistunut (haukkumaton!) seuruupätkä tms. ja vapautus namialustalle. Palautu tosi nopeasti alustalta takaisin minun luo ja oli valmiina tekemään lisää. Jospa tää tästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti