11.12.2011

Niistoa, valssausta ja persjättöä

Tänään oltiin Niina Leinosen agilityvalmennuksessa (tutummin koirakoulu Napakassa) ja huhhuh olipahan ohjaajalla silmien pyörittelemistä, kun tuli radan vaikeat osuudet selville. Siinä sai tosiaankin miettiä, että miten ohjaat, kun koiralle on sata ja yks houkutinta samassa suunnassa. Tässäpä kyseinen rata:Ensimmäinen uusi ohjausliike tuli jo heti hypyllä kaksi. Ennen koiran hyppäämistä, laitettiin vasen jalka hieman esteen eteen, jolloin koira ohjattiin molempien käsien avulla esteen yli. Koiran ponnistettua, ohjaaja työnsi itsensä vasemman jalan avulla taaksepäin ottaen koiran haltuun vasemmalle kädelle ja täältä ohjaten putkeen.
Kuudennelle hypylle mennessä kylma on hieman vino, joten viidennen esteen jälkeen koiran suoristamiseksi tehtiin eräänlainen valssikäännös, jolla saatiin suoristettua koiran linja suoremmaksi.
Yhdeksän- yksitoista hypyt olivat ohjaajalla sellaista sählinkiä aluksi että huhheijaa. Heiluttelin käsiäni sinne tänne, mutta tämäkin pätkä meni loppujenlopuksi melko hyvin! Yhdennellätoista hypyllä tehtiin niisto. Koira siis ns. ensin työnnettiin esteen hyppypuolelle, josta ohjaaja "veti koiraa nenästä" eli niisti sen steen toiselle puolelle. Näin saatiin koiralle jyrkkä käännös ja ohjauskäsi oli valmiiksi oikea puomille ohjaamista varten.
Puomin jälkeen ohjaaja juoksi hypylle seitsemäntoista, jossa tehtiin leijeröinti (taas uusi termi!), josta jatkettiin normaalisti. Loppu meni ilman kummempia kommervinkkejä, ja rata lopetettiin putkelle.
Epäonnistumisten kautta päästiin siis loppuun asti ja tuli opittua parikin uutta ohjaustekniikkaa! Hyötyä tästä päivästä siis oli. Vielä täytyy mainita, että kepit sydänsydän, ne meni paremmin, kun pitkään aikaan! On se sellanen tehopappa.Omat treenit tältäpäivältä jätetään välistä, kun koira on jo ihan tarpeeks väsynyt tuon valmennuksen jälkeen.

Loppuun vielä laitan sen lupaamani videon sen tokohypyn etenemisestä:

(c) Inka Räsänen ja Laura Pitkänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti